top of page
Search
  • vickystale

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. "Το κουτί με τα ποιήματα"



Το σχολείο μας τιμά την Ημέρα της Ποίησης με το «κουτί των ποιημάτων». Με την καθοδήγηση και τη διοργάνωση των υπευθύνων της Σχολικής Βιβιοθήκης, κας Βίκυς Τοπούζα και κας Ελένης Κούτλα υλοποιήθηκε και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά ο εορτασμός της Ημέρας της Ποίησης.

Τα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου έφεραν ποιήματα, δικά τους ή γνωστών ποιητών και ποιητριών, και τα τοποθέτησαν στο κουτί της ποίησης. Τα ποιήματα γράφηκαν και φιλοτεχνηθηκαν από τα παιδιά. Στο διάλειμμα, το κουτί τοποθετήθηκε σε εμφανή θέση και τα παιδιά έσπευσαν να πάρουν τυχαία ένα ποίημα και να το διαβάσουν.


Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη! Το κουτί γέμισε με ποιήματα και τα παιδιά σαν πολύβουο μελίσσι σπεύσανε να παρούν ποιήματα από το κουτί για να διαβάσουν!

Ακόμη μεγαλύτερη χαρά μας έδωσε το γεγονός ότι κάποια παιδιά έφεραν τα δικά τους ποιήματα, τα οποία και διαβάστηκαν σε όλο το σχολείο.

Την Τρίτη περιμένουμε κι άλλα ποιήματα, πολλά παιδιά εκδήλωσαν την επιθυμία να γράψουν τους δικούς τους στίχους. Περιμένουμε με αγωνία να τους ακούσουμε!



30 views
bottom of page